Fin placering av Cykloteket Racing Team i Danmark

Cykloteket Racing Team lyckades ta en pallplats under veckans tävlingar i Danmark. Ludwig, som gjorde landslagsdebut, knep en andraplats under lördagens race i Kolding. Angelica var uppe på en tredjeplats ett tag, men slutade fyra.

I onsdags åkte Fredrik och Angelica ner till Danmark med svenska juniorlandslaget för att köra två UCI-tävlingar.
Den första tävlingen gick i Varde, på Danska sydsidan, under torsdagen. Banan var snabb med hård packad sand och några tekniska partier. Juniorerna tog första och andra plats i damklassen genom Felicia Ferner och Ida Olsson. Även i herrklassen gick de två första placeringarna till Sverige genom Axel Lindh och Johan Widén. Ludwig var nära en tredjeplats men kom fyra.

Fredrik hade en seg start på loppet men vaknade till under de sista varven. Han körde upp sig till en tionde plats och fick några UCI poäng och danska kronor. Angelica körde hårt i starten men tappade krafter efter två av fyra varv. Hon slutade åtta.

Efter en vilodag var det dags för race i Kolding. En mer kuperad bana med lite luriga nerförskörningar. En mer uppskattad bana av de flesta. Tjejerna startade först. Alexandra Engen ledde från start till mål. Angelica tog det lugnare i starten och plockade placeringar under loppet. På tredje varvet kom hon ifatt trean i loppet, Kristine Norgard och åkte om. Men en stark Norgard hade krafter kvar och tog tillbaka tredjeplatsen.

Juniorerna fick första och andra platsen, samma ordning som under torsdagen. I herrjuniorklassen körde Ludwig starkt och fick kliva upp på pallen, efter dansken Magnus Kurt Nilsen.

Fredrik fick problem med cykeln en bit in i loppet, men åkte bra efter förutsättningarna och slutade tia.

Författare: Admin

Testar att fylla med content.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *