Ränneslättsturen

Långloppscupen drog vidare till Eksjö och cupens fjärde deltävling. Banan var i ypperligt skick vilket gjorde den snabbrullad men dock utmanande i och med den höga andelen stig.

Teamet ställde upp med fem åkare i form av Anders Eriksson, Madeleine Jacobson, Per Kumlin, Isak Nordin och Stefan Dahl.

Inledningen av loppet är förhållandevis lättkörd och består framförallt av grusvägar så det var en stor tätklunga som höll ihop under loppets första mil. Anders, Per, Isak och Stefan låg alla bra positionerade. Per tvingades dock släppa i en stigning och Stefan fick ett kedjehopp, så kvar i täten var Anders och Isak. Anders fick senare en punktering så det var lagets junior som fick försvara CRTs färger. Isak körde enormt starkt resterande del av loppet vilket resulterade att han vann juniorklassen tämligen ohotat på en tid som skulle ha räckt till en 6:e plats i elit.

114

Segrare för dagen blev Mikael Flockhart före Henrik Sparr och Daniel Brengdahl.

Stefan körde på bra och slutade som 11:a i elitklassen och Anders 21:a efter att ha lagat punkteringen.

Per fick problem med sin diabetes efter några mil och fick stanna för att desperat försöka få upp blodsockret och ta blodprov. Efter ett tag började han få tillbaka krafterna och efter ett stark forcering på loppets avslutande mil så slutade han som 17:e man i H30.

Madeleine bröt efter att fått kraftiga ryggsmärtor.

Vi åkare tackar för en mycket bra uppbackning med lagning och service och ser redan fram emot nästa helg när långloppscirkusen drar vidare mot Rättvik och Mörksuggejakten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *