I form för Masters-EM I XCM på 5 veckor?

Äntligen på väg tillbaka! Efter att drygt 2 träningsmånader mer eller mindre saboterats av en i mitt fall unik svit av sjukdom/förkylning är jag igång igen! Tanken är till att börja med att försöka komma i så bra form som möjligt till Masters-EM i XCM I Bad Goisern, Österrike andra veckan i juli. Måste väl erkänna att det känts motigt att, efter en vinter där grundträningen gått otroligt bra, få bakslag efter bakslag och till slut ställa in diverse tävlingar inklusive ett etapplopp i Polen förra veckan som skulle ha varit en av årets höjdpunkter för mig och min S-Works Era. Hade varit perfekta cykeln på det loppet! Men desto mer motivation att ta revansch nästa år och nu gäller det att rädda upp resten av den här säsongen.
image
När man får cykla ut i en ljus sommarkväll – fortfarande över 20 grader vid 22-tiden – är frisk och kan röja runt på torra, snabba stigar på en fantastisk cykel är det inte heller direkt svårt att hitta energi, även om jag antagligen är längre från tävlingsform nu än jag var i januari.

Lida

Planen för att kunna göra en OK insats på Salzkammergut Trophy som också är tant- och gubb-EM är att träna på hemma tills om lite mindre än två veckor då det är dags att köra ett 4-dagars etapplopp i Österrike (Bike4Peaks). Men i linje med Coach Ericssons order, och jag vet att han har rätt, kör jag etapperna som långsamma distanspass. Lugnt och fint. Det kommer att ta en bra stund att ta sig runt de där etapperna m a o och det kommer milt uttryckt att kännas ganska jobbigt mentalt, det är jag ganska säker på. Men nu är det som det är.

image

Har kört loppet en gång förut, dock med annan bansträckning. Då gav ryggen upp på etapp 1 så jag har ändå viss rutin på att inte köra optimalt på just den här tävlingen. Får ändra även det konceptet nästa år! Det är oavsett formkurva helt fantastiskt fin cykling och för en gångs skull så kommer jag att kunna uppskatta det fullt ut och lägga lite av koncentrationen på att det dessutom är så galet vackert att man knappt förmår ta in det. Sedan blir det en träningsvecka hemma innan nästa etapplopp i Österrike (3dgr) – Zillertal Bike Challenge. Också propagandacykling, men med lite tur med högre intensitet när det gäller min insats än vad det blir de närmsta veckorna.

Ziller

Helgen efter är det upp till bevis i Bad Goisern. Ska bli intressant att se hur långt det räcker! Gäller att balansera återhämtning med belastning perfekt vilket jag ibland kan ha svårt för men med support från Coachen ska förhoppningsvis hjärnan vara med hela vägen. Tills vidare är jag helt enkelt bara glad over att vara frisk. Det är en bra start. Omstart 🙂

//Petra Lennartsdotter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *