Nygammal träningsbas i Taunusbergen

Kort uppdatering i brist på internet i mitt nygamla hem – jag flyttade nämligen tillbaka till Königstein im Taunus utanför Frankfurt förra veckan.

Jag och sambon bodde här uppe i Taunusbergen i tre år, 2010-2013, när jag jobbade på en EU-institution som heter European Systemic Risk Board (ESRB). ESRB är en organisation (inhyst av Europeiska Centralbanken i Frankfurt f.ö.) som arbetar för att identifiera, övervaka och motverka risker som skulle kunna hota stabiliteten i det finansiella systemet i EU. ESRB kom till som ett svar på finanskrisen och vi byggde upp organisationen mer eller mindre från scratch under just finanskrisen – så det var lite stökigt och mycket intensiva år på arbetsfronten. Det som bidrog till min mentala hälsa mitt i allt jobb var bl a att cyklingen uppe i Taunusbergen där jag bodde, och nu bor, är fantastisk. Coachen Fredrik E lade upp ett komprimerat, jobbanpassat, träningsschema med färre timmar men mycket ”pang för pengarna” – allt för att hantera sömnbrist och den lätt galna arbetssituationen. Det funkade mer än bra och sommaren efter att jag flyttat hit var jag troligen i bättre form än någonsin tidigare. I juli föll allt på plats och under brasiliansk vinter 2011, på en lerig bana som gick vid vattenbrynet över en sandstrand, upp genom eukalyptus- och bananodlingar i tokbranta klättringar vann jag mot all förmodan veteran-VM i XCO för damer 35-45. Glädjen blev inte mindre över att min goda vän Gjertrud Bö tog guld i den äldre tantklassen, medan Benny Andersson tog ytterligare ett svenskt guld och Tommy Ohlsson ett silver. Det är det bästa jag presterat på en hoj hittills. Ett helt fantastiskt minne. Jag började ju köra MTB långt efter 30 då jag äntligen fått ordning på en otrevlig ryggskada genom att få en konstgjord disk inopererad mellan två kotor. Så det där var en bonus jag inte hade räknat med 🙂 Vore kul att göra om det i Andorra nästa år – VM alltså (ryggen förblir förhoppningsvis intakt).

Hur som helst – nu är jag i alla fall här i Königstein/Frankfurt igen och ska den här gången jobba på ECB i 12 månader. Jag börjar 1 oktober men försöker få ordning på livet så gott det går innan dess. Apropå lyckliga slumpar så blev lägenheten rakt under den vi hyrde sist ledig med en tajming som inte lämnar något i övrigt att önska. Så t o m adressen är densamma.

Jag hoppas kunna utnyttja cyklingsmöjligheterna här ännu mer den här gången och att dyka upp på både svenska, tyska, österrikiska och andra tävlingar i god form under våren. Hembesök två gånger per månad är planen och jag hoppas det blir en optimal mix av teknisk stig i Lida och klättringar uppför Grosser Feldberg som är en av mina favoriter här.

image
Toppen av Grosser Feldberg

Petra Lennartsdotter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *