Isak Nordin

Hejsvejs! Isak Nordin här. Född 1997 och uppvuxen i dalarnas pärla Orsa. För tillfället jobbar jag som skidinstruktör i Grönklitt under vintern och under sommaren blir det butiksjobb blandat med plantsättning ibland. Mycket bra fysträning för övrigt.

När jag var mindre sysslade jag med lite allt möjligt. Fotboll och skidor är väl det som fastnade mest för min del. Skidåkningen satsade jag på tills när jag skulle börja sista året på högstadiet där jag valde att söka till cykelgymnasium. Detta efter att jag fastnat fullständigt för cykelsporten under sommaren och framförallt Cross Country. Har alltså cyklat och satsat i snart 5 år. När jag började cyklade jag för hemmaklubben Orsa Skidklubb. Där farsan senare gjorde en förgrening i klubben för de som ville cykla mer. Strax efter mitt första år i vansbro cykelgymnasium där den meriterade Isak Strömberg var tränare, blev jag värvad in i Cykloteket Racing Teams trupp för året 2015. Isak var coach för teamet då. Som junior behövdes mycket hjälp och det fick jag verkligen från CRT!

Till säsongen 2017 blir det att försöka kombinera både XCO och XCM så gott det går. SWE-CUP och Långloppscupen blir prioriterat tillsammans med de nationella mästerskapen och några utvalda internationella starter. Planen är att få framskjutna placeringar i de nationella mästerskapen. Det hade varit riktigt kul! Jobbar på efter ett lite ändrat träningsschema och hoppas det skall hjälpa mig på vägen. Förra året (2016) drabbades jag av mycket skador och gjorde därför nästan inga tävlingsstarter. Kör U23/Elit och slåss med de stora grabbarna för andra året.


Meriter
2013
3:de placering XCO SM i Södertälje (H15/16)

2014
2:a placering XCM SM i Alingsås (Junior)

2015
1:a i franska Laissac XCM
Totalsegrare i Långloppscupen för juniorer
1:a XCM SM i Ånnaboda (Juniorer)
3:a XCC i Rye, norskacupen

2016
..
..

Vikt
61 kg

Längd
173 cm

Styrkor
Vinnarskalle
Pannben
Pedantisk

Svagheter
Pedantisk (Kan gå överstyr)
Vinnarskalle
Dålig humor

Material 2017
Specialized Epic HT Base (Vintercykel)
specialized-epic-ht-base-29-mtb-2017-6ac35e

Specialized Tarmac SL4 Comp UDi2
specialized-tarmac-sl4-comp-udi2-273845-1

Specialized Epic HT Pro WC
Specialized-Epic-HT-Pro-Carbon-29-World-Cup-2017