Morgontempo med Le peleton

En alldeles för tidig onsdagsmorgon i Stockholm. Hoppar på  min Specialized Tarmac Comp med UDI2(lite mysigt med Elektroniska växlar faktiskt). Det är kallt, men man vet att tempen och framförallt pulsen kommer stiga brutalt närmaste timmen. Som vanligt lite sen och får stressa ner till samling.
Specialized tarmac
Kl 06:00 @Urban Deli i Sickla utgår Le Peloton ifrån. Varje onsdag, året runt. Under LVG-säsong rullar den oftast stora klungan iväg i morgondimman. Tempot är lite avvaktande med lite småsnack innan det kickas igång rejält ut mot Saltsjöduvnäs och i backarna innan Fisksätraloopen spricker klungan upp pga fullt mjölksyrepåslag.

Elitfolk och veteranelit från Stockholmsklubbarna är  representerade och ser till att tempot hålls högt. Det går inte att ligga och maska ifall man ska hänga med i första gruppen.  Direktiven är att köra sig trött och hjälpa till med förningarna.  Helst så trött att man blir avhängd under rundan. Då har man verkligen pressat sig själv. Wheelsuckers som kommer och spurtar på slutet gillas inte här.

Efter fisksätrabackens spurtskylt går det lite lugnare och klungan samlas ihop igen. Sedan blir det hårdkörning tillbaks mot Sickla, fler och fler droppar av i framförallt stigningarna upp mot Nacka Forum och sedan upp mot Hellasgården. Klungan tuffar vidare i hård och bra fart. Tar det lite lugnare genom Älta sedan är det full gas igen via Storkällan(Tyresö) mot  flatenraken och sedan målet i Enskededalen.
le pelotonen4
Efter 38km är vi i mål. Förhoppningsvis trötta, nöjda och glada. Dem som hinner brukar stanna till på Cykelcafe Lemond och äta frukost som serveras från 07:00.

Enligt strava gick det som snabbast i slutet på Juli förra året med ett snitt på drygt 41km/h. Det är grymt med tanke på att det säkert inkluderar något rödljusstopp och en ganska kuperad och teknisk runda.  Jag ligger på en 8de plats,  hela 0.3km/h ifrån KOM! Behöver locka dit mina snabba team-kompisar och samordna en lagtempoattack mot KOMet snart.

Jag som brukar utsätta mig för detta heter Mats Allerstrand, H40-åkare i CRT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *