Jonathan Wallin

CRT jonte

Jonathan Wallin heter jag, kommer ifrån Vaxholm, 3 mil nordost om Stockholm och är en kille på 25 år. Jag hittade till cykelsporten rätt sent, faktiskt så sent som förra året, men fastnade direkt för tjusningen med kombinationen av adrenalin, mjölksyra och hög puls.
Min idrottsbakgrund är dock längre och jag har varit aktiv inom diverse sporter. Främst är det alpin skidåkning och vindsurfing som jag har hållit på med på högre tävlingsnivå. Men även andra sporter såsom tennis, fotboll och motionslopp i löpning (10-30 km) och längdskidåkning (Vasaloppet) gillar jag. Fast allra bäst tycker jag om äventyr ute i vildmarken, helst på branta bergssidor som på vintern är täckta i ett tjockt lager av pudersnö och på sommaren av svepande cykelleder.
För övrigt är jag utbildad civilekonom och jobbar till vardags som revisor i Stockholm.

Min cykelkarriär är påfallande kort, då den startade så sent som förra året. Egentligen får jag väl säga att det hela startade sommaren 2015 när jag fick en startplats till Cykelvasan Öppet Spår (motionsvarianten av Cykelvasan) och förvånande nog var snabbast. Förra året hann jag cykla lite mer och deltog i tre olika tävlingar. En slutade med punktering, men innan dess vann jag klättringspriset (Uddevalla MTB), Cykelvasan slutade med en 70:e plats i tävlingsklass (ifrån 4:e startled) och sedan körde jag Västgötaloppet där jag var snabbast i sport/motionsklassen (30:e snabbaste tid med elit och H30/H40 inräknat).
Därmed är jag definitivt lagets minst rutinerade åkare, men desto större hunger och träningsvilja för att ta ikapp år av försprång har jag.

Jag kommer att satsa på långloppscupen i MTB som består av nio olika deltävlingar runtom i Mellansverige, där de sex bästa räknas in i totalcupen. Därutöver kommer jag försöka köra så många andra långlopp på MTB som jag hinner såsom Pearl Izumi MTB/Skandisloppet (Uppsala), Lidingöloppet MTB (Stockholm) och MTB Challenge/XCM SM (Motala). Det stora målet för säsongen är annars Cykelvasan där jag nu i år kommer att få starta i första startgrupp.
Målet är att etablera mig i Sverigeeliten och topp 20-resultat är definitivt inom räckhåll. Med mer cykelspecifik träning så har jag alla förutsättningar för att nå det, men samtidigt vet jag att det finns många duktiga och snabba stigcyklister där ute i vårt avlånga land. Några har jag som team-kompisar…


Meriter
Nämnt ovan

Vikt
68 kg

Längd
177 cm

Styrkor
Som cyklist är min styrka definitivt uppförsbackarna. Jag har starkare ben än de flesta och gillar tunga växlar i klättringarna. Samtidigt återhämtar jag mig ganska bra på lugnare partier.
Sen är väl en styrka, men även svaghet, min inställning. Att tro att allt är möjligt bara man vill och jobbar för det, är oerhört värdefullt i de tunga intervallpassen, men en del uppfattar mig nog som naiv. Framförallt när det gäller att få tiden att räcka till allt man så gärna vill göra…

Svagheter
Svagheten får jag väl säga är väldigt teknisk cykling eftersom jag inte har så mycket erfarenhet av det ännu. Men tekniken blir bättre och bättre och på snabba
stigar hänger jag med bra.

Material 2017
Specialized Epic FSR Pro Carbon WC
specialized-epic-fsr-pro-carbon-world-cup