Pär Dalhielm

PÄÄÄÄr

Hejsan!
Mitt namn är Pär Dalhielm och har hemvisten i Västerås. Idrott i olika former har funnits i livet sedan 5 årsåldern och har pysslat med allt mellan judo, tennis, friidrott, innebandy och schack… Men det blev fotboll och bandy som blev mer långvariga. Efter jag slutade med bollsporterna som tjugoåring så fick löpningen utrymme som vardagsmotion.

Jag rullade sitt första MTB-lopp 2011 och Mörksuggejaktens 7 mil blev det längsta som jag någonsin cyklat i livet. Euforin att totalvägga efter 5 mil var oslagbar och något som bara måste få hända igen, jag blev fast.

Det dröjde dock till säsongen 2014 innan steget togs till tävlingsklass och H30. Under säsongerna 2014 och 2015 körde jag delar av långloppscupen med ojämnt deltagande och resultat. (Det finns ju annat i livet, så som småbarn, jobb och övrigt familjeliv). 2016 blev det lite mer tid för cykling och jag lyckades ta en andra plats i totalen för långloppscupen med fem pallplaceringar på sex starter.

Inför 2017 har jag fått möjlighet att köra för CRT, vilket känns sjukt kul på många. Förutom nya bekantskaper så blir motivationen högre när man är en del i ett större sammanhang. Kanske är det därför som vinterträningen blivit både hårdare och i större mängd.

Inför 2017 hoppas jag kunna vässa min prestation en nivå till. Vill tampas om pallplatserna på både långloppscupen och långlopps SM. Förutom det vill jag gärna hjälpa mina teamkamrater till bra placeringar och inte minst inspirera andra att börja cykla.


Meriter
2:a Placering i totalen Långloppscupen 2016 (H30)

Vikt
78 kg

Längd
181 cm

Styrkor
Min styrka är nog förmågan att bli trött, gillar det

Svagheter
Svagheten är väl kanske att få tiden att räcka till träning, hus, jobb och inte minst familjen. Att få en fungerande helhet känns superviktigt för mig

Material 2017
S-Works Epic FSR Di2
specialized-epic-fsr-di2-275848-11