Petra Lennartsdotter

18073522_2041778142716302_291392048_n

Petra Lennartsdotter – kan möjligtvis beskrivas som vertikalt utmanad men älskar höjdmeter och brutalt branta backar, åtminstone på uppvägen.

Jag och sambon (som jag träffade på MTB-SM 2006 – det finns många bonusar med cykeltävlande) bor normalt granne med Lida Loop-stigarna i Tullinge. Just nu är jag dock tjänstledig från mitt jobb som Rådgivare på Sveriges Riksbank och jobbar några år på Europeiska Centralbanken i Frankfurt am Main. Ur MTB-perspektiv får jag därför det bästa av två världar – långa, branta klättringar på stigarna i Taunusbergen utanför Frankfurt och tekniskt röj i skogen med rötter och stenar här hemma när jag är hemma i Sverige 2-3 helger per månad.

Jag började med MTB efter att ha passerat 30-strecket med god marginal, några år efter en ryggoperation – jag fick en diskprotes inopererad mellan två ryggkotor vid starten av det här århundradet. Innan dess hade det av skadeskäl inte varit läge att testa även om jag alltid tränat mycket och har en bred idrottsbakgrund. Men när jag väl fick chansen blev jag helt såld på sporten. Tävlingspremiären i XCO var på SM 2005. Det gick dock oväntat bra trots att jag knappt hade kört teknisk stig tidigare och gick i backen med ojämna mellanrum. Jag hade hittat ”min sport” helt enkelt. Världens, i min ödmjuka mening, bästa cykelbutik – Cykloteket – kom ganska snabbt in med support på olika sätt och jag har varit med i CRT från starten.

Efter att ha kört XCM några år är mitt huvudmål i år Masters VM i XCO som går i Andorra i juni. Sedan är det Masters-EM i XCM i början av augusti som gäller.

Cykloteket har hjälpt mig utnyttja min styrka som cyklist – branta klättringar – genom lätt och perfekt anpassat material och så blir det även i år. Jag kommer att köra både Masters-VM och andra tävlingar på min Specialized S-works Era.


Meriter
Min främsta merit är VM-guld i XCO för Masters D35-46 2011 i Brasilien.

Vikt
..

Längd
..

Styrkor
Branta klättringar

Svagheter
..

Material 2017
S-Works Era
specialized-s-works-era-fsr-carbon-2016-womens-mountain-bike-black-EV244839-9400-1